Nyheter

50 år i backspegeln – men fortfarande med vind i ryggen. Nu gasar personalägda CA consultadministration in i framtiden.

  • 2021-08-10

– Vi har alltid plats för rätt person, säger företagets vd Daniel Dåverhög. 

CA consultadministration grundades 1971 av en kvartett herrar, som också var företagets ägare. När de kom till slutet av sina karriärer och frågan om företagets fortsatta drift och ägande blev aktuell uttryckte personalen en stark vilja att överta ägandet.

2007 blev företaget personalägt.

– Det har både breddat och fördjupat de anställdas intresse för att medverka till företagets utveckling och framgång. Det i sin tur har bidragit till de anställdas delaktighet i utveckling, beslut och även möjlighet att som aktieägare ta del av företagets ekonomiska resultat, säger Daniel Dåverhög, som klev in som vd år 2012.

Enligt honom skapar det breda ägandet en entreprenörsanda i hela personalstyrkan.

– Alla känner att de är med och driver ett eget företag. Det har också skapat möjligheter att få arbeta i företagets styrelse och liknande arbetsuppgifter.

Det gemensamma ägandet har också blivit något av en konkurrensfördel i branschen.

– Något vi märker i dialog med både anställda och kandidater som vi intervjuar inför nyanställning är att man uppskattar vår ägarform, vår ”lagom” stora organisation och våra trevliga kontorslokaler i attraktiva lägen både i Halmstad och i Göteborg. Detta blir extra tydligt vid de tillfällen då tidigare anställda hör av sig och frågar om de får börja på CA igen, vilket de naturligtvis får.

I dag har CA kontor i Göteborg och Halmstad. Verksamheten är uppdelad i fem teknikområden: Projektadministration, Byggbeskrivning, Miljö, Byggekonomi och CA info.

– Projektadministration är det teknikområde som ökat numerärt mest under senare år. Detta beror till stor del på att byggprojekt generellt sett blir mer komplexa och kräver större insats av exempelvis projekt- och byggledning. Det är dock så att vi gärna blir ytterligare fler på alla delar i företaget, säger Daniel.

Han poängterar att företaget gärna vill fortsätta växa med ytterligare några anställda, men samtidigt värna värdet av att vara en lagom stor organisation för att känslan av att arbeta i ett personalägt företag fortsatt skall genomsyra verksamheten.

– En kontinuerlig påfyllning med nya konsulter för att möta både pensionsavgångar och vår vilja att växa som företag gör att vi hela tiden har ögonen öppna för nyrekryteringar. Vi har alltid plats för rätt person.